صفحه اصلی > رژیم های غذایی : رژیم غذایی برای بواسیر; در بیماری هموروئید چی بخوریم و چی نخوریم؟

رژیم غذایی برای بواسیر; در بیماری هموروئید چی بخوریم و چی نخوریم؟

رژیم غذایی برای بواسیر; در بیماری هموروئید چی بخوریم و چی نخوریم؟

فهرست مطالب

بواسیر یک بیماری رایج است که اغلب با تغییر رژیم غذایی قابل درمان است. بسیاری از افراد می توانند علائم خود را با برخی تغییرات ساده در سبک زندگی، از جمله تغییر برنامه غذایی، درمان کنند. زمانی که به بواسیر دچار می شوید ممکن است اولین سوالی که به دهنتان برسد این باشد که “برای درمان بواسیر چه بخوریم؟” ما در این مقاله از سایت سلامتی من، قصد داریم این سوال شما را پاسخ دهیم و نگاهی به غذاهایی بیندازیم که باید در رژیم غذایی برای بواسیر گنجانده شوند.

بواسیر چیست؟

بواسیر چیست؟

بواسیر یا هموروئید زمانی اتفاق می افتد که رگ های داخل و اطراف مقعد و پایین رکتوم، متورم و تحریک می شوند. بواسیر می تواند در داخل راست روده و یا زیر پوست اطراف مقعد باشد. بواسیر اغلب باعث درد، خارش مقعد و خونریزی مقعدی می شود.

یکی از مهم ترین راه کارها برای پیشگیری و یا درمان بیماری بواسیر، ایجاد چند تغییر در رژیم غذایی است. باید از غذاهای چرب، غذاهای فرآوری شده و الکل خودداری کنید و در عوض، مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات مصرف کنید تا از شر این بیماری خلاص شوید.

بخوانید : رژیم غذایی برای فشار خون بالا; برای فشار خون چی بخوریم و چی نخوریم؟

رژیم غذایی برای بواسیر

رژیم غذایی برای بواسیر

چیزی که میخورید و چیزی که می نوشید می تواند تأثیر قابل توجهی بر روی بدن شما داشته باشد. اطمینان از داشتن یک رژیم غذایی متعادل با فیبر فراوان می تواند به جلوگیری از یبوست و جلوگیری از ایجاد بواسیر کمک کند. در ادامه به معرفی غذاهای مفید برای بواسیر میپردازیم.

در رژیم غذایی برای بواسیر مهم ترین توصیه ای که می شود این است که روزانه حدود 30 گرم فیبر مصرف کنیم زیرا خوردن غذاهای سرشار از فیبر و نوشیدن آب فراوان به هضم غذا و درمان این بیماری کمک می کند. بنابراین ما در اینجا لیستی از غذاهایی که حاوی فیبر هستند و شما می توانید در رژیم غذایی بواسیر خود بگنجانید را تهیه کرده ایم. با ما همراه باشید تا شما را با بهترین رژیم غذایی برای بواسیر آشنا کنیم.

اینفوگرافیک رژیم غذایی برای بواسیر

میوه ها: میوه هایی مانند سیب، گلابی، آلو، موز، پرتقال و توت فرنگی منبع عالی فیبر هستند. برای مثال یک گلابی یا سیب متوسط، تقریباً 6 گرم فیبر دارد. حتماً این میوه را با پوست بخورید، زیرا مقدار قابل توجهی فیبر در پوست آن نهفته است.

سبزیجات: سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و اسفناج منبع عالی فیبر هستند. علاوه بر اینها، سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای، کرفس، خیار، کدو سبز و کاهو نیز دارای فیبر و مقدار زیادی آب هستند. به عنوان مثال، 1 فنجان بروکلی خام حدود 2 گرم فیبر غذایی را فراهم می کند که همه آنها نامحلول هستند. سبزیجات ریشه دار مانند هویج، شلغم، چغندر و سیب زمینی سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند. به خاطر داشته باشید که بیشتر این فیبر در پوست آنها ذخیره شده است. بهترین راه برای گنجاندن سبزیجات ریشه دار در رژیم غذایی، تفت دادن یا بخارپز کردن آنها با پوست است. از گنجاندن این سبزیجات در سبد غذایی خود هرگز غافل نشوید.

غلات کامل: یکی دیگر از راه های عالی برای وارد کردن فیبر بیشتر به رژیم غذایی برای بواسیر، افزایش مصرف غلات است. غلات سرشار از فیبر نامحلول هستند. غلاتی مانند نان سبوس دار، جوانه گندم، جو، ذرت، برنج سبوس دار، گندم، بلغور و ماکارونی سبوس دار دارای میزان قابل توجهی فیبر هستند. در میان تمام غلات، بلغور دوسر بهترین گزینه برای گنجاندن آن در رژیم غذایی برای بواسیر است زیرا حاوی نوع خاصی از فیبر محلول به نام بتا گلوکان است.

حبوبات: خانواده حبوبات منابع بسیار خوبی از فیبر محلول و نامحلول هستند. اکثر لوبیاهای پخته شده بیش از نیمی از فیبر توصیه شده روزانه را تامین می کنند. می توانید غذاهای اصلی خود مانند خورش ها، سوپ ها و سالادها را با لوبیا، عدس و حبوبات دیگر تکمیل کنید تا به سیستم گوارش خود کمک کنید. در واقع 1 فنجان عدس پخته شده، تقریباً 16 گرم فیبر دارد. این مقدار، حدود نیمی از فیبر مصرفی توصیه شده در روز را تامین میکند و یا 100گرم لوبیا قرمز، حاوی تقریباً 25 گرم فیبر است، بنابراین رسیدن به توصیه روزانه 30 گرم فیبر با رژیم غذایی متنوع از حبوبات بسیار آسان است.

آجیل ها: آجیل هایی مانند پسته، فندوق، گردو و به ویژه بادام سرشار از فیبر و چربی های سالم هستند و به پیشگیری از یبوست کمک می‌کنند. آنها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که به کاهش تورم بافت کمک می کند. آنها را برای یک میان وعده سالم و سرشار از فیبر بین وعده های غذایی خود بگنجانید.

دانه ها: دانه هایی که فیبر بالایی دارند عبارتند از دانه چیا و دانه های کتان آسیاب شده. اگر به این فکر می کنید که چگونه می توان آنها را در رژیم غذایی خود گنجاند، باید بگویم شما می توانید آن‌ها را روی سالاد، اسموتی و یا حتی ماست بپاشید.

درمان بواسیر با رژیم غذایی

درمان بواسیر با رژیم غذایی

برای درمان بواسیر با رژیم غذایی باید بیشتر غذاهای حاوی فیبر مصرف کنید. درواقع شما باید روزانه 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنید. خوردن غذاهای سرشار از فیبر می تواند مدفوع را نرم تر و راحت تر دفع کند و به درمان و پیشگیری از بواسیر کمک کند. نوشیدن آب و سایر مایعات، مانند آب میوه ها و سوپ ها، می تواند به عملکرد بهتر فیبر در رژیم غذایی شما کمک کنند.

بخوانید: رژیم غذایی برای کیست تخمدان | غذاهای مفید و مضر کدامند؟

چگونه فیبر به درمان بواسیر کمک می کند؟

یک رژیم غذایی متعادل با فیبر و آب فراوان، مدفوع را نرم و دفع آن را آسان می کند. این باعث کاهش فشار روی بواسیر می شود. اگر از یک رژیم غذایی پر فیبر استفاده کنید، کمتر احتمال دارد به یبوست و یا بواسیر مبتلا شوید. شایع ترین علل یبوست، رژیم غذایی کم فیبر و لبنیات زیاد است. پس یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر، یکی از موثرترین تغییرات سبک زندگی است که می توانید برای درمان بواسیر ایجاد کنید.

فیبر به دو دسته محلول و نامحلول تقسیم می شود. فیبر محلول در غذاهایی مانند جو یافت می شود و هنگامی که با آبی که در طول فرآیند هضم اضافه می شود مخلوط شود، به یک ماده ژل مانند تبدیل می شود نوع دوم فیبر نامحلول است مانند کرفس. شما باید هر دو نوع فیبر را از غذاها دریافت کنید زیرا شما برای تقویت روده، به هر دو اینها نیاز دارید.

هنگام افزایش میزان فیبر به رژیم غذایی خود، حتماً روزانه حداقل هشت لیوان آب یا مایعات دیگر بنوشید و یا اگر به مصرف فیبر عادت ندارید، به تدریج میزان مصرف خود را افزایش دهید زیرا فیبر زیاد می تواند باعث نفخ و گاز معده شود و یا حتی باعث یبوست و تشدید بواسیر شوند.

رژیم غذایی برای پیشگیری از بواسیر

رژیم غذایی برای پیشگیری از بواسیر

یکی از مؤلفه‌های کلیدی برای درمان یا پیشگیری از بواسیر، پیروی از یک برنامه غذایی متعادل است برنامه‌ای که شامل فیبر کافی باشد. پس شما می توانید به راحتی با اضافه کردن مقدار زیادی فیبر به رژیم غذاییتان از بواسیر پیشگیری کنید.

سلامت روده شما ارتباط زیادی با عملکرد دستگاه گوارش شما دارد. باکتری های خوب و بد در روده شما زندگی می کنند و حفظ تعادل بین این دو بسیار مهم است. پروبیوتیک ها می توانند به بهبود سلامت روده شما و ترویج باکتری های سالم کمک کنند از مصرف انها در روز غافل نشوید.

سعی کنید در طول روز حداقل هشت لیوان آب یا نوشیدنی های دیگر بنوشید.

غذاهایی که باید در رژیم بواسیر از آنها اجتناب کنید عبارتند از غذاهای سرخ شده یا غذاهای حاوی چربی اشباع شده بالا.

کافئین مقصر دیگری است که می تواند عملکرد روده شما را مختل کند، سعی کنید مصرف آن را به حداقل برسانید. علاوه بر این سدیم بیش از حد می تواند شما را کم آب کند و نفخ را افزایش دهد.

بخوانید :رژیم غذایی برای اوره بالا; برای اسید اوریک بالا چه غذایی بخوریم؟

مواد غذایی مضر در رژیم غذایی بواسیر

مواد غذایی مضر در رژیم غذایی بواسیر

در حالی که برخی از غذاها می توانند برای درمان بواسیر مفید باشند، برخی دیگر نیز می توانند بواسیر را تشدید کنند. غذاهای ناسالم مانند غذاهای حاوی چربی و قند بالا، از جمله مواد غذایی هستند که باید مصرفشان را به حداقل رساند. در اینجا لیستی از غذاهای مضر برای بواسیر را آورده ایم که باید مصرف آنها را محدود کنید.

غذاهای تند: با این که غذاهای تند و ادویه ها برای بسیاری از افراد لذت بخش هستند، اما می توانند دستگاه گوارش را تحریک کنند و باعث تشدید و بدتر شدن علائم بواسیر شوند. همچنین می توانند علائم زخم در روده را تشدید کنند و منجر به خونریزی شوند.

محصولات لبنی: کم کردن میزان مصرف لبنیات در روز، یک گام کلیدی در درمان بواسیر است. محصولات لبنی مانند ماست، پنیر و شیر حاوی سطوح بالایی از لاکتوز هستند که می تواند بافت های اطراف مقعد را تحریک کند.

آرد سفید: آرد سفید کربوهیدرات بسیار بالایی دارد و می‌تواند منجر به یبوست و اسهال و درنتیجه تشدید بواسیر شود. پیشنهاد می کنم آرد سبوس دار را، جایگزین آرد سفید کنید.

غذاهای فرآوری شده: وعده های غذایی منجمد، ساندویچ، پیتزا، میان وعده های از پیش بسته بندی شده و سایر فست فودها معمولاً فاقد فیبر هستند که می توانند منجر به یبوست و تشدید علائم بواسیر شود. علاوه بر اینها، غذاهای فراوری شده سرشار از قند و چربی می توانند یبوست و خطر ابتلا به بواسیر را افزایش دهند.

گوشت قرمز: یکی دیگر از غذاهایی که باید مصرف آن را در زمان مبتلا شدن به بواسیر محدود کنید، گوشت قرمز است. گوشت قرمز فیبر ناچیزی دارد، هضم آن دشوار است و می‌تواند یبوست را تشدید کند و در نتیجه بیماری بواسیر را تشدید کند.

مکمل آهن: مکمل های آهن نیز ممکن است باعث یبوست و سایر مشکلات گوارشی شوند، بنابراین قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در حالی که داشتن یک رژیم غذایی برای بواسیر و تغییر سبک زندگی می تواند کمک زیادی به پیشگیری و درمان این بیماری کند، در برخی موارد ممکن است نیاز به مداخله پزشکی داشته باشند. اگر علائم شدید یا مداوم، مانند خونریزی بیش از حد، درد شدید، یا عدم بهبودی با تغییرات رژیم غذایی را تجربه کردید، بسیار مهم است که برای ارزیابی مناسب و گزینه‌های درمانی با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

سخن پایانی

در نهایت، هدف این است که یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین کند، در حالی که فیبر و آب کافی را در برنامه غذایی خود جای دهید. سعی کنید میزان فیبر مورد نیاز را به یک باره به رژیم غذایی خود اضافه نکنید و این کار را به تدریج انجام دهید و مطمئن شوید که مقدار زیادی آب در طول روز می نوشید و در عین حال ورزش منظم هفتگی را انجام دهید.

سوالات متداول

چه بخوریم تا بواسیر از بین برود؟

چند غذای کلیدی وجود دارد که اگر بواسیر دارید باید بیشتر از قبل آنها را مصرف کنید. اینها شامل میوه ها، سبزیجات و غلات کامل است. این غذاها سرشار از فیبر هستند و می توانند به نرم شدن مدفوع و دفع آسان آن کمک کنند. آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی هستند که می توانند به بهبود بواسیر و جلوگیری از آن کمک کنند.

یک رژیم غذایی با فیبر بالا شروع خوبی برای درمان بواسیر است، اما اگر رژیم غذایی به تنهایی مؤثر نباشد، ممکن است درمان های دیگری نیز ضروری باشد.

بله، خوردن مقدار زیادی غذای کم فیبر مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی، خطر یبوست را افزایش می دهد و درنهایت یبوست ممکن است باعث بیماری بواسیر شود.

محصولات لبنی، گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده مانند ساندویچ، پیتزا، غذاهای منجمد و سایر فست فودها می توانند برای بیماری بواسیر مضر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید